Disclaimer:

Deze website is een hobby website, niets meer en niets minder. Indien u op enigerlei wijze aanstoot neemt aan het door mij op deze website gepubliceerde materiaal verzoek ik u vriendelijk contact met mij op te nemen.

Indien u van mening bent dat u het copyright bezit van door mij op deze website gepubliceerd materiaal, neem dan contact met mij op. Ik zal u met alle plezier aan mijn bronnen toevoegen.

In de historie blog probeer ik ondanks soms zeer weinig informatie een beetje een leesbaar verhaal te maken. Heeft u meer informatie, neem dan aub contact met mij op zodat ik mijn blog kan verbeteren of aanvullen.

Ik vermeld iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan mijn website bij naam in de bronnen hieronder weergegeven. Indien u hier geen prijs op stelt verzoek ik u contact met mij op te nemen. Ik zal uw naam gelijk verwijderen.

Deze website is gemaakt met de Microsoft Edge Chromium browser. Sommige onderdelen van de website worden in andere browsers niet goed weergegeven.

Ik heb deze website geschreven in html 4 en is daarom op smartphones niet goed te bekijken. Ik ben zeker van plan om de website nog eens in html 5 over te schrijven. Maar ik kan niet beloven dat dat snel gaat gebeuren.

Martin Onclin. 


Bronnen:

Streekarchief Gooi & vechtstreek.

Centraal bureau voor Genealogie.

Delpher.

Archief Eemland

"Er zit nog toekomst in het rietdekkersvak" Door Jan van Steendelaar, Historische Kring Eemnes 2007.

"Eddy en Freddy" Door P. Koekoek, Alkmaar 1918.

Ik heb het Javascript  Turn.js gebruikt om het Gastenboek 1965 - 1974 te maken.


De firma Kroon uit Nijkerk.
Van de firma Kroon heb ik een mooie foto gekregen van Evert Kroon. Evert Kroon was de timmerman/aannemer die Groot Kievitsdal in 1923 gebouwd heeft.

Mevrouw G. Becker.
Mevrouw Becker stuurde mij een paar afbeeldingen en wist het een en ander te vertellen over Gerardus Johannes Hendrikus Wilke , de pachter van Theehuis Klein Kievitsdal van 1913 tot 1922.

Mevrouw W.J. Knijnenburg Huis in't Veld.
Mevrouw Knijnenburg vertelde mij het een en ander over het Theehuis In de Dennen. Als dochter van de eigenaar Wilhelmus Huis in't Veld kwam zij als kind regelmatig bij het theehuis op bezoek. Ook heb ik enige foto's van het theehuis van haar gekregen.

De heer F. van der Velde. De heer van der Velde was zo vriendelijk om mij een foto van zijn overgrootvader Theodorus Hendrikus Alphonsus Lemarchand te sturen. De heer Lemarchand was van 1923 tot 1926 de eerste pachter van Groot Kievitsdal.

Mevrouw G.A. Dwarshuis.
Mevrouw Dwarshuis kon mij het een en ander vertellen over Siebold Zwaagman. Siebold Zwaagman was pachter van Groot Kievitsdal van 1926 tot 1929. Ook heeft mevrouw Dwarshuis mij een foto van Siebold Zwaagman gestuurd.

De heer F. Handelaar.
De heer Handelaar heeft aan mijn website bijgedragen door mij een foto van zijn vader te sturen. Zijn vader, de heer Laurens Gerardus Handelaar was pachter van Groot Kievitsdal van 1929 tot 1936.

Mevrouw N. Groenhart.
Mevrouw Groenhart kon mij helpen met informatie over Willem Karel Groenhart die van 1944 tot 1946 de exploitant van Groot Kievitsdal was.

Mevrouw E.W.M.Steevens-Paijmans.
Mevrouw Steevens mailde mij met aanvullende informatie waardoor ik de beschrijving over haar vader, Gijsbertus Cornelus Paijmans, kon corrigeren. Mevrouw Steevens heeft goede herinneringen aan Groot Kievitsdal. Ze heeft er als kind samen met haar broertjes gelogeerd, wat erg leuk was. Ze sliepen op de zolder, waar eens de slaapkamers voor het personeel waren. Elke dag vroeg de kok wat ze de volgende dag wilden eten.

Mevrouw M. Manintveld-Paijmans.
Mevrouw Manintveld stuurde mij een mooie foto van haar grootvader, Gijsbertus Cornelus Paijmans, die van 1948 tot 1951 pachter was van Groot Kievitsdal.